Post Sat Apr 18, 2015 8:11 pm

Ce este AIRSOFTUL? (sau ce nu este)

Zeci de site-uri dau definiţia airsoftului ca fiind acel sport tactic, plin de adrenalină, o simulare a unui conflict imaginar sau desfăşurat în trecut, în care jucătorii preiau diferite roluri și strategii militare pentru a da un efect real jocului.
Ei bine, până să devii jucător adevărat (să participi la jocuri locale, naţionale, să te antrenezi, să ai o echipă, un echipament complet şi adecvat) treci prin multe provocări financiare, ispite de a trândăvi în loc de a juca airsoft şi multe alte motive pentru care mulţi renunţă la acest sport.
Ştim ce este airsoftul.

Dar ce anume nu este airsoftul?
Am alcătuit o listă de argumente care să te facă să înţelegi de ce unii s-au îndrăgostit de airsoft şi de ce alţii renunţă atât de uşor.

În primul rând AIRSOFTUL NU ESTE PAINTBALL!
De câte ori aţi auzit: „Ce e airsoft? E un fel de paitball, nu?”
O fi având şi paitball-ul farmecul său colorat, însă a apărut după airsoft!
De ce?
Pentru că airsoftul a apărut din necesitatea de a antrena soldaţii, cu costuri reduse. Prin urmare, au apărut replici ale armelor folosite în armată dar mai ieftine şi cu muniţie şi mai ieftină, bile de plastic.
Airsoftul nu este pentru cei ce cred că paintball-ul este mai fain decât airsoftul, dacă simt asta, locul lor e pe terenul de paitball la pictat adversarii în curcubeie.
Airsoftul nu este pentru pasionaţii de a trage în tot ce mişcă, e nevoie de un test psihologic înainte de a juca airsoft, de genul:
„Ştii care este echipa adversă? Ştii distanţa minimă de tragere? Ştii că e un joc, nu e real şi nici nu se filmează.”
Jocul de airsoft nu este pentru copii. Fie ei sub 18 ani, fie de 30 dar cu mintea rătăcită în trecut, airsoftul este pentru cei disciplinaţi, cei ce respectă regulile de joc, nu se distrează ţintindu-se reciproc la pielea goală, spălându-se pe dinţi cu reculul unui pistol, etc.
Jocul de airsoft nu este pentru „fetiţe”, dacă te-a nimerit, te pişcă, mergi mai departe şi duci jocul al capăt, vorba aceea ” Ce nu te ucide (bila de plastic), te face mai puternic (te lauzi cu vânătăile tale şi ceri îngrijiri medicale iubitei) ” :)
Airsoftul nu este pentru cei care vor să se antreneze pentru război pro terorism, intoleranță. Jucăm airsoft pentru că ne place, suntem pasionaţi de domeniul militar şi susţinem pacea mondială şi nu războiul împotriva nevinovaţilor.
Airsoftul nu este pentru cei care refuză să poarte echipament de protecţie. Indiferent de gradele de afară, ochelarii şi masca de faţă sunt obligatorii. Restul echipamentului te ajută pe tine să ameliorezi din durerea provocată de impactul cu bilele.
Airsoftul nu este un sport unde se admit șlapii de plajă, cămăşuţe, mocasini, pantalonii scurţi, niciun scenariu militar nu include astfel de ţinute pe câmpul de luptă.
Airsoftul nu este pentru cei care nu sunt dispuşi să investească pentru un echipament şi o replică de joc, orice pasiune cere sacrificii însă merită investiţii.
Airsoftul nu este pentru cei care vor să pară şmecheri şi cool purtând pistolul în pantaloni la spate, fiindcă aşa a văzut în filme. Există tocuri de pistol, cutii de transport şi legea ce interzice acest gen de accesoriu în locuri publice.
Airsoftul nu este pentru cei care vor să jefuiască o bancă, decât pentru scenarii poliţiste în terenul de joc ce implică o astfel de nelegiuire.
Airsoftul nu este pentru cei a căror ţinta este vecina, porumbeii, găinile bunicii, ci pentru cei care îşi aleg „victimele” pe măsura lor, la fel de înarmate şi capabile să riposteze.
Airsoftul nu este pentru cei care se tem de ploaie, vânt, zăpadă. Airsoftul nu este un sport de sezon, este un sport care are nevoie de provocările pe care orice armată le experimentează.
Oricare ar fi intemperiile de afară, un airsoftist adevărat nu va refuza un joc, fiindcă e anunţat cod galben la meteo.
Airsoftul nu este pentru cei cărora le este teamă să doarmă sub cerul liber, să campeze în pădure, să experimenteze pe scurt viaţa unui soldat în armată.
Airsoftul nu este pentru NEMURITORI, care sunt ţintiţi de zeci de ori dar ei nu recunosc nici în ruptul capului. Avem nevoie de eroi, de victime, de călăi în joc, nimeni nu vrea nemuritori, fiindcă numai unul este, iar acela e Chuck Norris! :)
Airsoftul nu este pentru cei care nu cunosc sensul cuvântului fairplay!
(Acceptare loială a regulilor ).


Articol preluat de la Airsoft Cluj http://blog.airsoft-cluj.ro/airsoft-spo ... paign=blog
Cand stii cate arme ai inseamna ca nu ai destule... Image
Image