Page 1 of 1

CYMA CM049 - MP5 - blocat

PostPosted: Mon May 16, 2016 10:45 am
by daniel24
salut, din pacate mi s-a blocat CYMA CM049 - MP5,

-Cu 1 saptamana pana sa se blocheze(Duminica trecuta), i-am scos incarcatorul, am tras ultima bila de ramane in replica intr-o cutie de carton cu sucess, am mai tras 1 data in gol pt a verifica ca replica este goala, i-am scos bateria, dupa care le-am pus la pastrare.
-Dupa o saptamana(Smbata asta), am pus de dimineata bateria la incarcat, iar seara am zis sa-i dau o mica proba pe single shot si FAIL....... s-a auzit motorul cum tensioneaza arcul si atat, nu s-a auzit tragand(pistonul a ramas cumva blocat), si nici un alt sunet, am mai apasat inca o data pe tragaci si nimic, am dat pe auto iarasi am apasat pe tragaci si nimic.

Dupa cateva ore de documentat, am desfacut replica cu foarte multa atentie, am ajuns la Gearbox si dupa ce i-am desfacut suruburile carcasei, am securizat arcul cu o surubelnita sa nu zboare prin casa, am desfacut putin carcasa, in acel moment pistonul s-a deblocat auzindu-se un sunte puternic asemanator cu un single shot, am inspectat toate componentele din gearbox vizual si nu am gasit nimic rupt, indoit, tocit sau o alta urma vizibila.
Am observat o abundenta de vaselina in carcasa Gearbox-ului, mai precis 2 tipuri de vaselina:
--Primul tip de culoare alba: in piston si ghidaj piston, estimez ca este vaselina siliconica.
--Al 2-lea tip de culoare verde: pe componentele mecanice metalice, dar cred ca a ajuns si in partea responsabila cu contactele electrice pt single fire si auto(aici nu am observat defecte vizibile).
Urmatoarea mea actiune e sa curat toata vaselina din Gearbox cu Alcool Izopropilic, dupa care am sa ii dau cu un Ulei 100% Siliconic.

In concluzie astept sugestii, poate s-a mai lovit cineva de aceasta problema.

Re: CYMA CM049 - MP5 - blocat

PostPosted: Tue May 17, 2016 8:12 pm
by Doktor
Problema aceasta poate avea multe cauze. Nu ai precizat aca dupa remontare functioneaza normal.

Re: CYMA CM049 - MP5 - blocat

PostPosted: Sat May 21, 2016 5:12 pm
by daniel24
Am gasit problema, o combinatie intre vaselina si un praf mai nisipos(mi-am dar seama dupa textura vaselinei); am curatat vaselina cu impuritatile respective, i-am dat cu un Ulei Siliconic.
Gearbox ul avea blocat mecanismul care este responsabili cu selectia single fire - auto.

Momentan caut:
-Ulei 100% Siliconic.
-Vaselina Siliconica.
-Degresant pt piese metalice si polimer.
Am cautat prin Dedeman si Horbach dar fara rezultate.

Re: CYMA CM049 - MP5 - blocat

PostPosted: Thu Jun 15, 2017 12:45 pm
by daniel24
Hai salut,

Doresc sa fac un mic update la acest post, poate cineva se va lovi pe viitor de aceasta problema(cred ca le-am rezolvat aproape pe toate):

-am curatat replica cu Alcool Izopropilic, mai nou il gasim si la emag: https://www.emag.ro/alcool-izopropilic- ... DX8XVYBBM/
-am gresat cu Ulei Siliconic(am gasit la LIDL, undeva la 7lei/tub)
-am inlocuit bateria cu 6 celule LI-Ion 18650 configurate pt 11.1V(recuperate din baterii de laptop; fiecare celula contine modul de protectie) pe care le incarc cu un iMAX B6AC(cumparat de pe ebay)
-nu am Mosfet inca,

Ca si idee am tras cam 100 de bile fara a intampina probleme,

O zi buna,

Re: CYMA CM049 - MP5 - blocat

PostPosted: Mon Jun 19, 2017 1:00 pm
by Doktor
Multumim pentru impartasirea acestor solutii ;)